De werkgelegenheid in ons land

2 min read

In Nederland zijn er momenteel zo’n driehonderd duizend geregistreerde werklozen. Sinds lange tijd is het aantal werklozen net onder de 300.000 gekomen. Sinds het begin van de pandemie was het aantal in eerste instantie opgelopen. Daarnaast zijn er nog mensen die zelf op zoek zijn naar werk en nergens geregistreerd staan als werkzoekende of enige vorm van een uitkering ontvangen. Het aantal aangeboden vacatures is ook flink hoog. Op dit moment worden er meer dan 300.000  vacatures aangeboden. Er zijn dus meer vacatures dan werklozen wat op zich al een bijzondere situatie is. Het aantal vacatures welke worden aangeboden stijgt al jaren. De meeste openstaande vacatures zijn momenteel te vinden in de horeca en de zorg.

Hoe breng je de werklozen met de openstaande vacatures in contact

Er zijn veel openstaande vacatures in Nederland maar toch zoveel werklozen. Blijkbaar zijn de aangeboden vacatures niet passend genoeg voor de betreffende werklozen. Ieder kwartaal zijn er wel een flink aantal werklozen die weer een nieuwe baan vinden. Om weer werk te vinden zijn er verschillende manieren om dit te doen. In veel gevallen vinden mensen werk via een uitzendbureau. Nadat je hebt ingeschreven en je wensen kenbaar zijn gemaakt gaan de recruiters voor je aan de slag om een perfecte match en zo dus een baan voor je te vinden. Zelf op zoek gaan op de talloze vacature sites is ook een optie. Vaak kan je dan direct solliciteren bij het betreffende bedrijf. Maar veel bedrijven kiezen er ook voor om alles in eerste instantie uit te besteden. Pas in een verder stadium kom je dan in contact met de eigenlijke werkgever. Staat de gewenste vacature er niet tussen en je wilt wel graag bij dat bedrijf werken?. Een open sollicitatie is dan zeker een mogelijkheid om eventueel later nog benaderd te worden.

Waar liggen je kansen?

In Nederland zijn er veel sectoren waarin je werkzaam kunt zijn. Niet iedere sector heeft evenveel groeipotentie. In de zorg en horeca kwamen er de laatste maanden veel banen bij. Andere bedrijfstakken met een grote banengroei zijn het onderwijs en de bouwnijverheid. Ook in specifieke sectoren zoals de advocatuur zijn regelmatig vacatures te vinden. letsel advocaat is een functie waar ook regelmatig vraag naar is. Met de juiste papieren en ervaring is het zeker een optie om hierop te solliciteren. Woon je in de regio Zwolle dan is letselschade zwolle wellicht iets voor jou. Er zijn dus in diverse sectoren genoeg vacatures beschikbaar. Potentie voldoende om een kans te wagen op je droombaan in de door jou gewenste sector.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.