Een betonnen bouwwerk stevig genoeg maken? Gebruik wapeningsstaal!

Wapeningsstaal

Wanneer we het hebben over een bouwwerk van beton (bijvoorbeeld een woning, flatgebouw of brug), dan gaat men er natuurlijk automatisch van uit dat dit een stevig en robuust bouwwerk is. Om deze eigenschappen staat beton namelijk nu eenmaal bekend. Ondanks de stevigheid die beton inderdaad aan gebouwen meegeeft kent ook beton echter enkele tekortkomingen. Om deze te compenseren worden bouwwerken maar wat vaak uitgerust met wapeningsstaal. We hebben het in dat geval ook wel over gewapend beton. Waarom het nodig is beton te wapenen lees je in de volgende alinea.

De hoofdfunctie van wapeningsstaal in het kort verklaard

Het materiaal beton is naast het bieden van stevigheid een kei in het opvangen van drukkrachten die op een gebouw worden uitgeoefend. Het opvangen van trekkrachten is echter niet een van de grote kwaliteiten van beton. Precies om die reden wordt er meer dan eens wapeningsstaal aangebracht aan betonnen bouwwerken. Hierbij gaat het in feite om betonijzer dat bestaat uit staven, netten of kabels van staal. Dit wordt ook wel betonijzer genoemd. Hoe je het ook noemt, dit materiaal vangt de trekkrachten die op gebouwen vrijkomen op een deugdelijke wijze op.

Wapeningsstaal

Welke afmetingsopties heb je bij het bestelling van wapeningsstaal?

In de bouwwereld wordt er met grote regelmaat gebruik gemaakt van met name matten en netten van wapeningsstaal. Deze objecten hebben vaak gestandaardiseerde afmetingen en kunnen om die reden dus ook voor vele toepassingen en gebouwen worden ingezet. Als bouwbedrijf zijnde heb je hier uiteraard veel voordeel bij. Als je namelijk eens een partij gestandaardiseerde matten of netten nodig hebt, dan kunnen die altijd snel geleverd worden. Evenwel bestaan er bij sommige aanbieders ook opties tot het op maat laten maken van een mat of net van betonijzer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *