Het ideale vervoer voor jouw bedrijf

3 min read

Zoek jij als ondernemer zijnde naar een ideale vervoermiddel in de vorm van een vrachtwagen? Dan is de Mercedes Actros bakwagen de perfecte oplossing. Het is namelijk ideaal voor internationale transport. Het voldoet namelijk aan de strenge eisen van het internationaal transport, door zuinigheid te combineren met unieke comfort en hoge veiligheid. Dit zorgt ook nog eens voor een goede betrouwbaarheid voor de chauffeurs.

Veiligheid

Om te beginnen adverteert Mercedes dat deze Mercedes Actros bakwagen vooral veilig zijn. Het bevat namelijk bepaalde componenten binnen de vrachtauto zelf, wat het veilig maakt. Zo is het uitgevoert met een active brake assist 5, waarbij het de bestuurder ondersteund in bepaalde situaties. Denk hierbij aan een noodstop, wanneer de auto tegenover je ineens heel hard afremt. Het systeem pakt niet alleen auto's mee, maar alles wat beweegt als object en als mens. Stel je rijdt in de binnenstad, waar veel voetgangers zich in bevinden. Dan wil het nog wel eens voorkomen dat deze voetganger ineens wil gaan oversteken, waarbij het wel eens mis kan gaan. Met de brake assist wordt dit verholpen, doordat het zich automatisch laat afremmen zonder dat jij iets doet! Verder bestaat het uit bepaalde standaardveiligheidsuitrustingen zoals een stabiliteitsregeling of spoorassistent. Wat ook nog gevaarlijk kan zijn als vrachtwagen bestuurder, is het nemen van scherpe afslagen. Er zijn namelijk vaak fietsers of voetgangers die niet makkelijk te zien zijn. Hier heeft het ook een oplossing voor: de Active Sideguard Assist. Het neemt namelijk stilstaande en bewegende objecten die aan de zijkanten van de vrachtauto bevind. Hierbij kan het ook nog eens automatisch afremmen om de ernst van de ongeval te verminderen of zelfs te voorkomen.

Rijcomfort

Een ander aspect wat belangrijk is voor de chauffeurs is dat het rijden comfortabel is. Ze maken namelijk vaak lange afstandsritten en daarbij hoort er natuurlijk een fijne cabine. De nieuwe modellen van de Mercedes Actros bakwagen bevatten bijvoorbeeld een multimedia cockpit, waarbij je beschikt over twee kleine beeldschermen. Hierin kan je gemakkelijk kiezen voor bepaalde apps of de rugleuning aanpassen. Verder kan jeop een veilige manier veranderen van muziek en het is zelfs mogelijk om via jouw stem bepaalde opdrachten te geven. Het stuurwiel is ook voorzien van verschillende controle knoppen, dit maakt het snel reageren makkelijker. Dit wordt ook nog eens ondersteund door het moderne dashboardscherm. Bovendien is de stuurwiel gemaakt van kwalitatieve leder, wat zorgt voor een bijdrage aan comfort. Het is zelfs mogelijk om de vrachtwagen via een smartphone app te verbinden met elkaar. Hiermee kan je de vrachtauto besturen tot een afstand van 25 meter. Er wordt diverse informatie weergegeven. Denk hierbij aan de kilometerteller, brandstof en je kan zelfs je vrachtwagen mee vergrendelen.

Efficient

De Mercedes Actros bakwagen is een efficiente vervoermiddel. Het verbuikt namelijk minder brandstof dan andere vrachtauto's. Dit zorgt ervoor dat je als bedrijf zijnde lagere kosten oploopt. Ze zijn namelijk voorzien van Euro VI-motoren. Deze kenmerken zich als een motor die laag vebruikt. Dit wordt ook nog eens gecombineerd met bepaalde rijprogramma technieken binnen de vrachtauto zelf. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.