In welke situaties kun je een mini hijskraan goed gebruiken?

Een mini hijskraan wordt vaak gebruikt voor het werk in de wat kleinere ruimtes. Een mini hijskraan wordt ook wel een compactkraan genoemd. Je kunt er niet alleen dingen mee omhoog hijsen, maar je kunt er ook dingen mee transporteren en de kraan gebruiken voor montageklussen. Moet je bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen, dan zou je dit met een mini hijskraan kunnen doen. Let er dan wel op dat de kraan het gewicht aankan en de juiste lengte heeft. Deze compactkranen worden verhuurd bij HOVE Kranen. Hier kun je zowel kranen huren en ook andere machines om jouw werk te verlichten. Deze kranen worden voornamelijk gebruikt in de bouw, maar zijn ook te vinden in de transportsector om los- en laadklussen te doen. 

Verschillende soorten mini hijskranen

Als je een mini hijskraan wilt huren, let er dan op welke het beste past bij jouw klus. De mini hijskranen zijn te verkrijgen als Hoeflon C1, Hoeflon C6, Hoeflon C10 en de Hoeflon C30. De namen lijken allemaal erg op elkaar, maar ze zijn allemaal verschillend van elkaar. De Hoeflon C1 is de kleinste kraan die te verkrijgen is en de C30 is de grootste en de sterkste kraan. De C1 kan maximaal 550 kilo dragen en een maximale hijshoogte van 4,6 meter halen, terwijl de C30 maximaal 9000 kilo kan dragen met een hijshoogte van 14,5 meter. Er zit dus erg veel verschil tussen. Ook zit er verschil in de draaihoek. De Hoeflon C1 kraan is de enige kraan die een zwenkbereik heeft van 136 graden. De andere drie kranen hebben een zwenkbereik van 360 graden en kunnen dus een heel rondje draaien. 

Heb je een certificaat nodig voor deze kranen?

Voor het besturen van een mini hijskraan heb je geen certificaat nodig. Als de kraan wordt gehuurd door een bedrijf, dan is de werkgever verantwoordelijk over zijn personeel tijdens het gebruik van de kraan. Het is dus belangrijk dat een medewerker of de huurder weet hoe hij met een mini hijskraan moet omgaan, zodat er geen ongelukken gebeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *